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Soppressata of Calabria PDO

Soppressata of Calabria PDO
Soppressata of Calabria PDO
PDO - Protected Designation of Origin


Soppressata of Calabria PDO is the most valuable cold cut of Calabria, since it consists of a mixture of meat obtained from ham and tenderloin or shoulder and fat coming from the lard of the front part of the loin. The meat and the lard, selected and minced and adequately seasoned with black pepper grains or sweet or spicy chili pepper, are put into pig natural bowels. Pierced and tied up by hand with natural string, they acquire a characteristic slightly squeezed shape, and mature for a period of at least 45 days.

Further information

The Producers
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPDodaro S.P.A.
Others - Spezzano Albanese (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSalumificio Menotti s.r.l.
Others - Colosimi (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPCO.Z.A.C. Società Cooperativa Zootecnica Agricola A R.L.
Others - Figline Vegliaturo (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSan Vincenzo di Fernando Rota S.r.l.
Others - Spezzano Piccolo (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPCentro Carni Sila S.R.L.
Others - Camigliatello Silano (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPNuova Madeo Società Cooperativa
Others - San Demetrio Corone (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPIozzo s.r.l.
Others - Chiaravalle Centrale (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSalumificio F.lli Pugliese s.n.c. di Pugliese Salvatore & C.
Others - San Calogero (VV)

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