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Pork Underbelly of Calabria PDO

PDO - Protected Designation of Origin


The Pork Underbelly of Calabria PDO is obtained from the pork underbelly which, cut in a rectangular shape, undergoes a salting process lasting from 4 to 11 days. Afterwards, it is washed and dampened with vinegar. Sometimes, the external part is covered with chili pepper powder. The maturation process, taking place in premises with a controlled humidity and temperature, lasts at least thirty days.

Further information

The Producers
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPDodaro S.P.A.
Others - Spezzano Albanese (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSalumificio Menotti s.r.l.
Others - Colosimi (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPCO.Z.A.C. Società Cooperativa Zootecnica Agricola A R.L.
Others - Figline Vegliaturo (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSan Vincenzo di Fernando Rota S.r.l.
Others - Spezzano Piccolo (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPCentro Carni Sila S.R.L.
Others - Camigliatello Silano (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPNuova Madeo Società Cooperativa
Others - San Demetrio Corone (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPIozzo s.r.l.
Others - Chiaravalle Centrale (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSalumificio F.lli Pugliese s.n.c. di Pugliese Salvatore & C.
Others - San Calogero (VV)

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