Parks.it Versione Italiana
DEUTSCH
FRANÇAIS
The Italian Park Portal


Parks, Reserves, and Other Protected Areas in

Albania


Albania

National Parks

 • Bredhi i Drenoves
 • Bredhi i Hotoves
 • Butrinti
 • Llogara
 • Lugina e Valbone
 • Lumi Buna dhe territoret ligatinore perreth tij
 • Lura
 • Mali i Dajtit
 • Mali i Tomorrit
 • Pisha e Divjakes
 • Pjesa shqiptare e Liqenit te Shkodres
 • Prespa
 • Qafe-Shtame
 • Thethi
 • Zall-Gjocaj

Protected Landscape Areas

 • Berdheti
 • Biza
 • Nikolice
 • Pogradec
 • Sistemi ligatinor Vjose-Narte

Strict Nature Reserves

 • Kardhiqi
 • Laguna e Karavastase
 • Lumi i Gashit
 • Rrajca

Managed Nature Reserves

 • Balloll
 • Berzane
 • Bogove
 • Cangonji
 • Dardhe-Xhyre
 • Karaburun/Vlore
 • Krastafillak
 • Kular
 • Kune - Vain
 • Kuturman
 • Levan
 • Maliq
 • Patok-Fushe-Kuqe
 • Pishe Poro/Fier
 • Pishe - Poro/Vlore
 • Polisi
 • Qaf-Bushi
 • Qafe Molle-Derje
 • Qarrishte
 • Rrezoma
 • Rushkull
 • Shelegur
 • Sopot
 • Stravaj
 • Tej - Drini i Bardhe
 • Velipoja
Info
Protected Areas in Albania
Albania is very rich in biodiversity values.
There are 15 National Parks, 5 Protected Landscape Areas, 4 Strict Nature Reserves, 26 Managed Nature Reserves, and other protected areas.


Source: WCPA World Commission on Protected Areas