Parks.it Homepage

Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga

www.gransassolagapark.it

Saffron

Saffron
Saffron

History
From Asia, the cultivation extended to various parts of the world, also reaching Europe and Italy thanks to a Dominican monk belonging to Santucci family from Navelli. The red gold of Abruzzi, L'Aquila saffron has been commercialized over the centuries, contributing to the success of the Abruzzi cuisine. For the inland areas, saffron has always represented one of the traditional sources of employment and income like the agricultural and breeding activities, sheep breeding and wool sale among the others.

Further information

The Producers
 Associazione Produttori della Patata TurchesaFagioli di Paganica Producers' AssociationGriguoli Matteo
Agricultural Holdings - Paganica (AQ)
 Associazione produttori Lenticchia di Santo Stefano di SessanioPina Soc. Agricola Semplice di Mara Iannessa
Agricultural Holdings - Castelvecchio Calvisio (AQ)
 Associazione produttori Lenticchia di Santo Stefano di SessanioAzienda Agricola Rosa Ciarrocca
Agricultural Holdings - Santo Stefano di Sessanio (AQ)
  Az. Agraria La Buona Terra di Marco Matergia
Agricultural Holdings - Barisciano (AQ)
 Associazione produttori Lenticchia di Santo Stefano di SessanioAzienda Agrituristica Sapori di Campagna
Others - Ofena (AQ)
 Associazione Produttori della Patata TurchesaFagioli di Paganica Producers' AssociationEmanuele Falerni
Agricultural Holdings - San Gregorio (AQ)

share-stampashare-mailQR Codeshare-facebookshare-deliciousshare-twitter
© 2019 - Ente Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga