Parks.it Homepage

Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga

www.gransassolagapark.it

Caciocavallo abruzzese

Caciocavallo abruzzese
Caciocavallo cheese
PAT - Traditional Agri-Foodstuffs


The History
The Caciocavallo Abruzzese is a stretched curd cheese widespread all over the Abruzzi, which is traditionally produced in the province of L'Aquila. It was named after the habit to tie two cheeses with raphia and to hang them on a stick ("a cavallo") for the aging, which can last from 3 months to 2 years.

Further information

The Producers
 Consorzio Produttori del Canestrato di Castel del MonteAssociazione produttori Lenticchia di Santo Stefano di SessanioAzienda Zootecnica "Gran Sasso" di Giulio Petronio
Agricultural Holdings - Castel del Monte (AQ)

share-stampashare-mailQR Codeshare-facebookshare-deliciousshare-twitter
© 2019 - Ente Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga