Parks.it Homepage

Sausage of Calabria PDO

PDO - Protected Designation of Origin


Sausage of Calabria PDO is the most known and widespread cold cut of Calabria. It is obtained from a mixture of meat coming from the pig shoulder and underbelly, processed when the inside temperature is between 0° and 3°C.
Adequately seasoned with black pepper grains or sweet or spicy chili pepper and fennel seeds, it is put into pig natural bowels that are later pierced and shaped as a chainlet or horseshoe. The maturation process lasts no less than thirty days.

Further information

The Producers
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPDodaro S.P.A.
Others - Spezzano Albanese (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSalumificio Menotti s.r.l.
Others - Colosimi (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPCO.Z.A.C. Società Cooperativa Zootecnica Agricola A R.L.
Others - Figline Vegliaturo (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSan Vincenzo di Fernando Rota S.r.l.
Others - Spezzano Piccolo (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPCentro Carni Sila S.R.L.
Others - Camigliatello Silano (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPNuova Madeo Società Cooperativa
Others - San Demetrio Corone (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPIozzo s.r.l.
Others - Chiaravalle Centrale (CS)
 Consorzio di Tutela dei Salumi di Calabria a DOPSalumificio F.lli Pugliese s.n.c. di Pugliese Salvatore & C.
Others - San Calogero (VV)

share-stampashare-mailQR Codeshare-facebookshare-deliciousshare-twitter
© 2020 - Ente Parco Nazionale della Sila